woensdag 17 februari 2010

Hoe zit het met de voortgang?

De palen zitten in de grond. Dat was dan gelukkig nog voor de vorst gedaan. Nu is het wachten op "werkbaar weer" om de beton van de begane grond te kunnen storten. Werkbaar weer wil nu zeggen dat de temperatuur boven de nul graden moet zijn. Anders bevriest het water in het beton en wordt de beton niet goed hard. Dat moet dus niet!! Gelukkig lijkt het erop dat de vorst vertrekt en kan de bouw op volle kracht vooruit.

Labels: , , ,

donderdag 29 januari 2009

Ontwerp woonhuis AlmereHet ontwerp voor het kavel op het eiland in Noorderplassen West is af. Het huis is op de rand van het water terecht gekomen, met tussen tuin en water in een dubbelhoge hal. Dit wordt het hart van het huis. Het verbindt water met tuin, het verbindt beneden met boven en het verbindt dag en nacht (wonen en slapen). Het plan ligt nu bij welstand.
De eetkeuken is laag aan het water, de woonkamer is boven en kijkt ver uit over de Natte Graslanden. Beide vertrekken profiteren van veel zonlicht doordat ze op het zuiden liggen. Aan de noordkant zijn de slaapkamers. De tuin ligt op zuid en west, ochtendzon is er op het drijvende terras.

Labels: , , , ,