Appartement Westerpark 2
In dit project stond het behoud van de open gevel, die zoveel licht brengt en lucht laat zien, voorop. Dat is in de stad immers een schaars goed.

Door een buitengewoon intelligent gebruik van schuifwanden zijn aparte ruimten te creëren. Zo is niet alleen een variabel gebruik van de slaap- en werkruimten mogelijk, maar kun je ’s ochtends ook het eerste zonlicht vangen door deze deuren open te schuiven.

Centraal in het geheel staat een grote ‘doos’ die de ruimte verdeelt en die plek geeft aan de keuken. De keuken is zo vormgegeven dat wanneer je erin staat, je toch heel prettig contact houdt met de rest van de ruimte. Terwijl je, dankzij diezelfde bijzondere vormgeving, in de rest van de ruimte geen last hebt van de rommeligheid van de keuken.

Sfeerbepalend is het bijzondere kleurgebruik: het blok van de keuken zelf is grijs, maar elke “hap” die eruit is genomen, laat een prettig natuurlijk oranje zien. Die kleur is afkomstig van het gebruikte materiaal zelf, te weten Cortenstaal. Zo is de doos zelf ook een fraai sculpturaal element geworden. Want het is meer dan alleen maar een vierkante doos, hij is vanaf elke kant gezien anders én geeft plek aan dingen. Daardoor geeft hij ook maat aan het geheel van de ruimte.

Uitgevoerd 2003