Architect van leefruimte

Leefruimte is meer dan de vierkante meters waar je op woont of werkt. Leefruimte is voor ieder mens uniek. Leefruimte kan gaan over ruimte om te wonen én over ruimte om te werken.
Het belangrijkste is dat je in je ideeën over hoe je leefruimte eruit moet zien, echt jezelf kunt en durft te zijn. Er wordt wel gezegd: “dare to be different”, maar “dare to be yourself” is misschien wel een veel grotere uitdaging. Het bijzondere is natuurlijk dat je dan bij uitstek “different” bent, want ieder mens is uniek. 
Jacqueline Hoefmans verstaat de kunst die unieke leefwijze van iedere opdrachtgever de ruimte te geven. Zij maakt ruimte op maat. 

Visie op architectuur

Studio Plus Peil is een architectenbureau voor zowel nieuwbouw als verbouw en aanbouw en heeft als professioneel uitgangspunt dat architectuur ‘eerlijk’ moet zijn: wat je bouwt, bouw je nu, bouw je in deze tijd. Je kunt wel wortelen in de traditie, maar niet meer bouwen zoals toen. Een eigentijdse uitstraling betekent overigens niet perse ‘strak en modern’. Bij bestaande bouw, gaat zij uit van de doorleefde eigenheid van wat er is. Een toevoeging wordt dan ook toegevoegd met respect voor het doorleefde. Maar oud is oud, dus van namaak daarvan is geen sprake. Er moet wel verbinding zijn, het moet wel een consistent geheel vormen; het ‘verhaal’ moet kloppen.