IBBA – Ik Bouw Betaalbaar in Almere

BALDR - Ik bouw betaalbaar

Dit houten huis ademt de trotse sfeer van een onverzettelijke en zonnige held.

Baldr is een Noordse god met als bijnaam ‘de Schone’ en ‘de Goede’. Zijn paleis zou licht over de aarde verspreiden en zijn goede humeur deed sombere tijden vergeten.

Stoer en stevig

Ook dit paleisje is licht en ruim door een slimme indeling en opzet. Voor zowel gevels als constructie is hout gebruikt. Hout heeft naast het relatief grote woonoppervlak grote voordelen ten opzichte van andere bouwmethoden zoals het gezonde binnenklimaat, het milieuvriendelijke aspect en de snelle bouwtijd. Door het gebruik van verduurzaamd hout is het bovendien een onderhoudsvriendelijk en zeer solide huis.

De buitenkant

Aan de buitenkant valt de lessenaarskap meteen op. Dit schuin geplaatste dak geeft de kamers eronder extra ruimte in de hoogte tot zo’n 3.80m. Een echte hoogslaper is hier goed mogelijk. De verticale belijning van de gevels met de horizontale details geven het huis een levendig beeld en een moderne uitstraling. Hout zorg voor een warme en geborgen sfeer. Behalve de fluweelzwarte gevel met de witte kozijnen zijn ook andere kleurcombinaties mogelijk.

Licht en lucht

In de woning is slim omgegaan met de ruimte. Door verkeersruimtes te groeperen, blijft er veel verblijfsruimte over. Doordat er ruimschoots licht binnenvalt, ontstaat er ruimte waar het straks goed toeven is en waar u zich echt thuis zult voelen. Op welke windrichting uw huis ook georiënteerd is.

De binnenkant

Door de dwarse plaatsing van de trap worden de ruimtes logisch verdeeld. Beneden scheidt de trap de keuken van de woonkamer. Door muren boven trapniveau te laten vervallen, lijkt de ruimte zelfs nog royaler. Bovendien ontstaat er bergruimte onder de trap. Op de eerste verdieping is in ieder geval plaats voor een badkamer en drie slaapkamers.

Waardevol en waardevast

Alles bij elkaar opgeteld een woning die langdurig waardevol en waardevast voor u zal blijken.

 

Zie ook: Ik bouw Betaalbaar