Woonruimte op maat

Ieder mens heeft zijn of haar unieke manier van leven. Ieder mens geeft thuis een heel eigen gezicht. De één houdt enorm van koken en van lang en uitgebreid tafelen met vrienden, een ander zit liever op de bank of in zijn favoriete stoel films te kijken. Sommigen zijn thuis vooral actief met hun werk of liefhebberijen, weer anderen “wonen” het liefst in hun bed. 

Ik ga bij mijn ontwerpen uit van de mens en hoe die haar of zijn ruimte gebruikt.

Dat betekent dat jij als opdrachtgever er wel even goed voor moet gaan zitten om je af te vragen: ‘wat wil ik echt, waar heb ik werkelijk behoefte aan’. Maar daarvoor krijg je ook echt iets kostbaars terug: iets wat écht bij jou past. 

In een nieuw huis of bij plannen voor een nieuwe keuken, werkkamer of slaapkamer, kijken de meeste mensen bijna als vanzelf alleen naar de ruimte zoals die is en passen hun wensen aan die vierkante meters aan. Ik kan je echter laten zien dat er veel meer mogelijk is dan je denkt. Want niet alleen wát je wilt, maar vooral ook hoe en waarom je een bepaalde ruimte gebruikt, staat bij mij centraal. Ik laat de ruimte voor jou werken. Zo komt de ruimte tot zijn recht, omdat die helemaal recht doet aan jouw manier van leven. Wat vierkante meters waren, krijgt een uniek gezicht. Ik doe dat door wat standaard is, wat gebruikelijk is, los te laten en door buiten de gebaande paden te kijken en te werken. 

Als je al een bepaalde keuken op het oog hebt, kan dat betekenen dat je dan toch even een paar stappen terug moet ten opzichte van dit eerste idee. Want misschien eet je vaak buitenshuis en kook je nauwelijks of leef je thuis met het gemak van de magnetron. Als je dan dat idee van die bepaalde standaardkeuken loslaat, blijkt er veel meer ruimte te ontstaan voor datgene waar je werkelijk behoefte aan hebt. En komt er veel meer vrijheid voor je eigen, hoogst persoonlijke, gebruik van de ruimte.